وبلاگ
فتوکپی دیجیتال کانن Canon IR 105

CANON IR 105
یک چاپخانه کوچک ،نسل بعدی دستگاه دیجیتالGp 605 ،که آنقدر خوب و با کیفیت و با سرعت بود که به آن به اصطلاح جیپ میگفتند،که نماد کیفیت و استقامت بود. با ورود دستگاهGp605 تحول بزرگی در دستگاههای دیجیتال در ایران به وجود آمد زیرا به خاطر کیفیت بالای درام و قطعات ،به خصوص بزرگ بودن adf آن بسیار مورد استقبال قرار گرفت. اما دارای اشکالاتی بود از جمله سرعت پایین و ضعف سیم شارژ که باعث جرقه زدن و خراب شدن درام گران قیمت آن میشد.
اما حالا میپردازیم به ir105،دستگاهی با سرعت ۱۰۵ کپی در دقیقه،که البته بسیاری بر این عقیدهاند که ۵ در نام این دستگاه معرف ۵ میلیون چاپ با کیفیت با درام سیلیکونی این دستگاه میباشد ،البته هنوز هم در بسیاری از نسلهای قدیمی این دستگاه هنوز شاهد ضعف سیم شارژر و جرقه زدن بر روی درام هستیم که کد آن ر روی مانیتور دستگاه به صورت ۶۹ توسط دستگاه نمایش داده میشود و در صورت مشاهده این کد بهتر است دستگاه را خاموش کنیم تا زمان تعویض سیم شارژر به دلیل زیاد نشدن جرقه و خراب نشدن درام که قیمت امروز آن تقریبا ۵۰ میلیون تومان است.

سیم شارژر کف IR105
طراحی این دستگاه نسبت به دستگاههای دیگر پیچیده است به خاطر همین هزینه نگهداری آن زیاد اما با توجه به دیر خراب شدن قطعات و بی دردسر بودن این دستگاه ارزش دارد. با مقایسه یونیت کاغذکش این دستگاه با یونیت دستگاه رنگی754e میتوان به پیچیدگی طراحی این دستگاه پی برد که دارای سه کاغذکش یا پیکاپ است.

یونیت کاغذ کش IR105 نمای زیر

یونیت کاغذ کش IR105 نمای بالا

یونیت کاغذ کش minolta bizhub 754eنمای بالا

یونیت کاغذ کش مینولتا 754
پیکاپ کوچک که نقش استارتر را دارد کاغذ را در ابتدا میکشد پیکاپ بزرگتر که وظیفه آن حرکت کاغذ به سمت بالا و سپریشن که رنگ آن زرد و تصویر آن در زیر قرار داده شده است و از اسم آن مشخص است ،وظیفهاش جدا کردن و مجزا کردن کاغذ میباشد ولی همچنان با توجه به سادگی در طراحی دستگاههای مینولتا که تصویر یونیت کاغذکش آن در زیر قرار داده شده است هزینه نگهداری ir ۱۰۵ با توجه به طراحی آن بسیار پرهزینه و پر استهلاکتر میباشد،ولی همچنان ir105 در چاپ سیاه سفید هنوز هم برای چاپ تیراژ حرف اول را میزند.

پیکاپ بزرگ

پیکاپ کوچک

سپریشن
زمان گرم شدن آن تقریباً 6دقیقه میباشد که با توجه به لامپهای درون هیتر آن و مصرف برق زیاد زمان زیادی میباشد. لامپهای گرمکن در درون تفلون قرار میگیرد که جنس آن شبیه لامپهای مدادی میباشد و قطعه دیگر که در پخت کاغذ تفلون را یاری میکند پرس میباشد که در درون هیتر به وسیله دو پیچ و دو فنر بر روی هم فیکس شده اند و توسط یک وب متحرک تمییز میشود و در تصویر با فلش بالایی نشان داده شده.

فلش بالا وب- فلش پایین پرس و تفلون
سیستم چاپ این دستگاه از نوع الکترواستاتیک خشک میباشد و و از مزایای این دستگاه که در زمان خود تحول بزرگی بود حذف دولوپر از ساختار این دستگاه میبود. از خوبیهای حذف دولوپر و استفاده تونر فابریک چاپ شما با توجه به درام سیلیکونی بینظیر این دستگاه همیشه یک دست و عالی میباشد،زیرا دولوپر به خاطر خاصیت تونر و ترکیب شدن آن با دولوپر در اصطلاح دولوپررا خسته و پیر میکند.

تانک تونر
سرعت این دستگاه ۱۰۵ کپی در دقیقه به صورت A4و ۴۳ کپی به صورت A3 میباشد.اولین کپی ازadfبعد از گرم شدن4.1 ثانیه و از روی شیشه اسکنر 2.9 ثانیه میباشد.
ای دی اف(adf)این دستگاه هنوز بعد از گذشت سال های جز بهترین ها میباشد ولی با کهنه شدن کاغذ کش های درونی ،ایراد دو تایی کشیدن در آن به مرور زمان دیده میشود که بسیار ایراد بزرگی میباشد برای اینکه شما برای تکثیر یک کار باید مرتب بالاسر adf بایستید تا کاغذها دوتایی کشیده نشود.

دوبلکس این دستگاه با توجه به طراحی ترانسفر و سرعت بالای این دستگاه بسیار خوب عمل میکند و کنتورهای میلیونی شاهد خراب شدن کلاج و رول ریجستری هستیم،که حتماً باید با نسخه اصلی و فابریک جایگزین شوند در غیر این صورت دستگاه خوب عمل نمیکند.

رول رجیستر